Programski svet

Anuška Beltram, GUD

Anuška je podjetnica in soustanoviteljica treh blagovnih znamk in podjemov – to so STA Potovanja, Travel Starter in Nomago. Svoje znanje ekonomije je že v študentskih letih združila s strastjo do potovanj in turizma, ter tako zgodaj zajadrala v svet podjetništva. Anuška se posveča predvsem razvoju talentov in ekipe, ter strateškemu marketingu.

LinkedIn | Podcast Pika Na P

Lea Benedejčič, Pošta Slovenije

Lea Benedejčič je danes direktorica Divizije Paketi pri Pošti Slovenije, v Sloveniji in regiji. Svojo poslovno pot je začela v podjetju DHL International, kjer je vodila raznovrstne projekte v podružnicah po JV Evropi. Leta 1999 se je pridružila podjetju Si.mobil kot direktorica naročniškega sektorja. V letih 2004 – 2007 je vodila podjetje Stelkom, nato pa se pridružila Telekomu Slovenije, kjer v različnih managerskih vlogah delovala v hčerinskih podjetjih iPKO na Kosovu in One v Makedoniji. Kot direktorica podjetja Mimovrste je vodila družbo skozi razvoj od startup-a do ključnega partnerja znotraj mednarodne korporacije. V tem času je bila s strani lastnika zadolžena tudi za vzpostavitev delovanja družbe Internet Mall na Hrvaškem.

LinkedIn | Podcast Pika Na P

Kristina Kočet Hudrap, Tiko Pro

Kristina Kočet Hudrap je ustanoviteljica svetovalnega podjetja Tiko Pro. V Tiko Pro deluje 15 ekspertov za pridobivanje nepovratnih in povratnih sredstev, ki za naročnike prijavljajo projekte v Sloveniji, na Hrvaškem in v Bruslju. Do danes so za več kot 750 naročnikov iz vse Evrope dosegli že več kot 950 odobrenih projektov v vrednosti 130 milijonov evrov. Podjetje Tiko Pro je v letu 2020 po oceni Labs Explorer sodilo med 10 najbolj uspešnih podjetij, specializiranih za svetovanje in podporo pri pridobivanju povratnih ter nepovratnih sredstev iz Evropske unije in pri izvedbi projektov.

LinkedIn | Podcast Pika Na P


Maja Požar Andrejašič, REC

Maja je direktorica in soustanoviteljica v globalnem podjetju REC d.o.o., kjer razvijajo inovativne rešitve za upravljanje baterijskih sistemov za hibridna in električna vozila. Leta 2020 so bili uvrščeni v prestižnih top 10 evropskih podjetij na področju “energy storage”, kar sama označuje kot podjetniško olimpijsko medaljo. Maja je inženirka, ki je svojo karierno pot začela v raziskovalni dejavnosti, vendar pa jo je želja po lastnem ustvarjanju popeljala na podjetniško pot. Skupaj s partnerjem sta postavila globalno podjetje na področju elektronike. Podjetje, ki deluje iz Postojne, je prisotno v 40 državah, vzpostavili so tudi joint venture v Hong Kongu ter naredili exit, in tako uspešno pokrivajo južni in JV azijski trg.

LinkedIn | Podcast Pika Na P

Jasna Suhadolc, Actuado

Jasna je ustanoviteljica agencije Actuado (prej Virtua PR) in izkušena strokovnjakinja za digitalni marketing. Sodeluje z evropskimi naročniki, ki jih izobražuje, jim svetuje in predava. Njena agencija je HubSpot Platinum Agency Partner, Vidyard Video Selling Partner in Drift Certified Partner. Jasna je avtorica knjige Nove priložnosti e-komuniciranja, pogosto vabljena predavateljica na konferencah in članica strokovnih žirij pri nagradah Effie in Gold Quill. Je tudi nekdanja dolgoletna članica upravnega odbora Mednarodnega združenja poslovnih komunikatorjev IABC EMENA.

LinkedIn | Podcast Pika Na P

Mira Koporčić Veljić, Združenje družb za upravljanje investicijskih skladov

Mira je direktorica Združenja družb za upravljanje investicijskih skladov, in izkušena managerka, ki je svojo poslovno pot začela v Agenciji RS za privatizacijo, nato pa nadaljevala kot članica uprave v Triglav Družbi za upravljanje in finančni družbi KD Kapital. Po izkušnjah z vodenjem financ in upravljanjem z naložbami je kot direktorica prevzela vodenje družbe Nama, transformirala maloprodajo in v Slovenijo pripeljala franšizne znamke G-Star in Mango. Po Nami je nadaljevala pot kot direktorica za nepremičnine in splošni sektor v Telekom Slovenije, vse do vloge CFO in COO v startupu Waboost. Mira ima veliko znanj z vodenjem financ in upravljanjem z naložbami, poleg detajlnega vpogleda v finance pa ima tudi izkušnje z vodenjem ekipe ter optimalno organiziranostjo vseh procesov v podjetju.

LinkedIn | Podcast Pika Na P